Собственикът на завода в Горни Лом проговори, лансира версия за саботаж

Собственикът на завода в Горни Лом проговори, лансира версия за саботаж

Собственикът на завода в Горни Лом проговори, лансира версия за саботаж

За първи път собственикът на заличения от мощен взрив военен завод в Горни Лом Валери Митков излезе публично и лансира своя версия за ужасната трагедия, в която загинаха 15 негови служители, сред които и синът му в интервю за Нова телевизия.

Според него, много е възможно да става дума за саботаж или някаква друга външна намеса.

„Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод", заяви Митков. "Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество (б.р. вероятно има предвид експлозив). По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, твърди той.

„Ужасно е, ужасно е. Не мога да си представя, кой болен мозък може да направи такова нещо”, заявява още той и отива още по-далече в хипотезите си : „Това е можело да бъде инициирано, както от София, така от Белград, от Ню Йорк, ако щете”. Митков няма обяснение защо това се е случило точно в неговия завод. „Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, категоричен е той.

„Много боли, просто много боли. Има неща, които не могат с думи да се опишат. Нито той, нито останалите хора, трябваше по този начин да си отидат от този свят”, казва още Митков. „Не пожелавам на никого такова нещо. Родители да изпращат децата си от този свят. Няма по-ужасна трагедия”, споделя собственикът на взривения цех.

Пръв, Бойко Борисов изказа публично теза, че "взривът в Горни Лом не е случаен." в контекста на разбора му за резултатите от изборите

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите