София ще е домакин на Световния форум за устойчиво общество

София ще е домакин на Световния форум за устойчиво общество

София ще е домакин на Световния форум за устойчиво общество

Видни представители на международната академична мисъл  и бизнес лидери от цял свят ще обсъдят в продължение на два дни следващата седмица актуалните проблеми и възможности за създаване на устойчиво общество на форум в София. Той ще се  проведе на 12 и 13 октомври в столицата, а негов организатор е Клуб София. 

Сред гостите, очаквани с най-голям интерес на предстоящия Световен форум за устойчиво общество е например президентът на IBM Джини Ромети.

Домакин на събитието е  Софийският университет „Св. Климент Охридски”, а в обявената вече листа с главни лектори са проф. Георги Чобанов от Стопанския факултет на Софийския университет, който е и член на Обществения съвет, гарантиращ обективността на конкурса "Мениджър на годината", Йоахим Швалбах от Университета Хумболт в Берлин, Герно Гутман от Университета Кьолн и Кай Инго Войт от Университета в Нюрнберг-Ерланген.

Основните теми на форума са принципите на устойчивата икономическа система и социалното влияние на иновациите.

Главната цел, която си поставят организаторите от Клуб София е да инициират международно научно-обосновано движение за създаване на устойчиво общество с участието на социална, икономическа и екологична устойчивост.

„Финансовите и икономически кризи от последните години изясниха, че устойчивото социално и икономическо развитие на човешкото общество изисква основни промени в икономическата теория, човешките норми на поведение и ценностна система на обществото”, казват организаторите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ