Станишев ще иска вот на доверие от съпартийците си

Станишев ще иска вот на доверие от съпартийците си

Станишев ще иска вот на доверие от съпартийците си

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че той и Изпълнителното бюро са готови да поискат вот на доверие от Националния съвет на партията, който ще заседава този четвъртък.

В същото време той е убеден, че подаване на оставка от негова страна означава настъпване на вътрешнопартийна криза. „Това няма да укрепи правителството на Орешарски, ще създаде дестабилизация”, коментира Станишев.

Намерението да поиска вот на доверие е провокирано от искания на оформяща се вътрешно-партийна опозиция, която настоява лидерът на БСП да подаде оставка заради подкрепата за номинирането и избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Сред първите, обявили такова искане бяха депутатите от БСП Георги Кадиев и Страхил Ангелов, както и бившият висш партиен функционер и бивш вътрешен министър от правителството на Станишев – Румен Петков. Снощи областните структури на БСП в Пазарджик и Стара Загора също излязоха с декларации, в които поискаха оставката на Станишев и Изпълнителното бюро на партията, а Татяна Дончева призова да се сформира движение „Окупирай Позитано”, където е централата на червената партия.

Станишев обаче заяви днес, че реакциите срещу него идват от „дежурната опозиция в БСП, която се опитва да използва сложната ситуация за свои лични цели и амбиции.”

 Той призна, че „има хора в партията които са тежко смутени от ситуацията и очакват искрени отговори.” Станишев изрази готовност да ги даде.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ