Стил "Пуси Райът" и за най-големия паметник във Варна

Стил Пуси Райът и за най-големия паметник във Варна

Стил "Пуси Райът" и за най-големия паметник във Варна

Най-големият паметник във Варна - този на Българо-Съветската дружба, осъмна „разкрасен. Неизвестен автор е сложил разноцветни качулки от плат на трите жени в композицията, съобщи „Дарик”.

Самите бетонни фигури са високи 11,5 метра и се намират на повече от 10 метра от основата, което подсказва, че операцията на тайния засега творец е била доста опасна. „Произведението" не е подписано, няма оставено и послание.

Предполага се, че акцията по разкрасяване на монумента е израз на протест срещу присъдите на трите момичета от руската пънк група „Пуси Райът", които бяха вкарани в затвора за 2 години заради „молитва” срещу Владимир Путин в катедрала в Москва.

Преди по-малко от седмица подобни разницветни качулки бяха сложени на главите на войниците от Паметника на съветската армия в София. Посланието на цветните качулки бе адресирано до посолството на Русия, българското правителство, парламента и медиите.

„Група човеци”, както се подписаха извършителите на акта, целят да приковат вниманието върху процеса и невинността на трите млади жени. Според тях чрез съдебния процес се пречи на свободата на словото.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ