Сто светещи фенера озариха небето над НДК

Сто светещи фенера озариха небето над НДК

Сто светещи фенера озариха небето над НДК

Необикновена, красива гледка привлече вниманието на столичани след 19.30 часа снощи при Националния дворец на културата (НДК). Сто светещи фенера, раздадени безплатно на мястото, бяха пуснати нагоре към звездите, създавайки красива картина от блещукащи, отдалечаващи се светлини над центъра на София. Десетки младежи, родители и минувачи се събраха пред НДК, за да ги пуснат в небето или да ги наблюдават.

Фенерите бяха предоставени от столична фирма, която се занимава с производството им. Поводът бе първият й рожден ден.

По изискване на Столична община те са били от този вид фенери, които са изработени изцяло от екологични, разградими материали, обясниха организаторите на инциативата. Така след като изгорят и паднат, те няма да замърсят трайно околната среда.

Издигането на подобни големи светлини в небето е китайски обичай, който става все по-популярен и в България. През лятото стотици плажуващи в големите морски курорти в страната купуваха и пускаха в горещите вечери фенери, които се издигаха над морето. Този вид светлинно шоу е най-търсено по повод празненства и сватби, обясниха още от фирмата производител. Преди да освободят един запален фенер, хората обикновено си пожелават нещо. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ