Съдът освободи задържаните за организиране на убийство на Пеевски

Съдът освободи задържаните за организиране на убийство на Пеевски

Съдът освободи задържаните за организиране на убийство на Пеевски

След безпрецедентно заседание в МВР-болница състав на Софийски градски съд отказа да приеме поисканото от поркуратурата постоянно задържане в ареста на тримата, заподозрени в организиране на покушение срещу Делян Пеевски и ги освободи.  Решението е заради липса на каквито и да било доказателства по обвинението.

Заседанието се проведе в късните следобедни часове в МВР-болница, защото един от арестуваните – Красимир Методиев бе приет в интензивнот отделение на здравното заведение в прединфарктно състояни. То бе закрито за журналисти.

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха арестувани  в четвъртък сутринта. Защитата оформи искането си за отмяна на ареста с мотива, че няма данни и подкрепящи ги доказателства нито в кой ден, са се опитали да убият Пеевски, нито как.

В предаването 120 минути по Би Ти Ви адвокатът на Георги Христов разказа, че клиентът му е търговец, с две фирми, две висши образования, женен, с две деца. "Той има бизнес с "Булгартабак" и не е криминално проявен", уточни юристът, Николай Хаджигенов.Тримата задържани са приятели от над 20 години, а сигналът срещу тях бил подаден от човек, с който имат общ бизнес.

Според адвокат Хаджигенов делото е поръчково, от прикрепените към делото специални разузнавателни средства, не става ясно кой е поръчителят. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ