Тихият ремонт на кабинета продължава, уволниха заместник на Тотю Младенов

Тихият ремонт на кабинета продължава, уволниха заместник на Тотю Младенов

Тихият ремонт на кабинета продължава, уволниха заместник на Тотю Младенов

Заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов е освободен след близо две години на този пост. Новината съобщи лично на извънредна пресконференция досегашният му шеф Тотю Младенов.

Уволнението е на база на докладна от ресорния министър и е съгласувано с премиера. Мотивите са: „моето желание и най-вече желанието на премиера усвояването на средствата по оперативна програма „Човешки ресурси” да се ускори”, обясни Младенов.

На мястото на Попов ще бъде назначена Деяна Костадинова, досегашен съветник по социалната политика в кабинета на Борисов. Тя е завършила Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" през 1994 година. Работила е като адвокат от Софийската адвокатска колегия. През 2001 г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел "Правен и връзки с обществеността". През 2004 г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията. През 2007 г. е назначена за началник на отдел "Законодателство, оценка на риска и нередности" към Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" в Министерство на регионалното развитие и благоустройството". От септември 2009 г. е съветник по социална политика в кабинета на министър-председателя.

Освобождаването на Попов е поредната смяна в правителството от седмици насам. На 18 май министърът на транспорта Александър Цветков подаде оставка. В същия ден стана ясно, че зам.-министърът на икономиката Марий Косев също напуска поста си, а парламентът в това време гласува да бъде освободена от длъжност управителката на НОИ Христина Митрева.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Цитат на деня
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември