Традиционното столично велошествие на 30 май

Традиционното столично велошествие на 30 май

Традиционното столично велошествие на 30 май

16. издание на традиционното Софийско велосипедно шествие ще се състои на 30 май, четвъртък. От 18 часа стотици велосипедисти ще се съберат на централния вход на Южния парк при бул. „Витоша“ в столицата. Всички желаещи да се включат са поканени.

Акцията се провежда по случай Световния ден за пътуване до работа с колело, информират организаторите от сдружение „Велоеволюция“.

„Маршрутът ще е надалеко, а финалът ще е нависоко“, обещават те. Пътят започва от бул. „Витоша“ при Южния парк, преминава през бул. „Пенчо Славейков“, бул. „България“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (велоалеята), ул. „Оборище“, ул. „Черковна“ и ул. „Попова шапка“ и завършва при мол „Сердика“.

С включването си в шествието колоездачите ще изразят призива си за по-велосипеден, по-безопасен и по-хубав град София. Събитието има и благотворителна цел. Чрез него ще се събират средства за вело паркинги в столични училища.

Участници във велошествието ще бъдат и официални лица, начело с холандския посланик в България Н. Пр. г-н Карел ван Кестерен.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ