Цветанов анонсира поредица операции срещу мутри другата седмица

Цветанов анонсира поредица операции срещу мутри другата седмица

Цветанов анонсира поредица операции срещу мутри другата седмица

Другата седмица предстоят поредица от операции срещу финансови злоупотреби в страната, в които участват мутри и други представители на криминалния контингент, обяви на пресконференция вътрешният министър Цветан Цветанов. Той не съобщи повече подробности и остави "контингентът" да трепи от страх, а народът да тръпне в очакване.

Министърът лично отчете акциите от миналата нощ. В Стара Загора е разкрита престъпна схема за източване на държавния резерв чрез боеприпаси. Задържани са 14 т близо до полигона "Змеево". В нарушение на всякакви норми от боеприпасите било вадено взривното вещество, а металът отивал за скрап. Този случай е показателен за безхаберието и занижения контрол в държавата, каза Цветанов.

При операция „Сводници“ са проверени два клуба, в които полицаите са се натъкнали на доказателства за секс експлоатация срещу заплащане, в която са участвали проститутки, сводници и техни охранители. Министърът повтори, че това е продължение на операция „Октопод“ и има хипотеза, че незаконната дейност е свързана и с пране на пари. Според Цветанов тези публични домове не са могли да функционират без протекцията на хора, които са във високите нива на организираната престъпност.

При акцията за разкриване на контрабандните канали са намерени екзотични марки цигари, включително и китайски. Полицията проверява много тържища и търговски обекти.

Полицейска държава няма, целта е всеки гражданин у нас да се чувства сигурен, обобщи вътрешният министър. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ