Цветанов иска комплекса „Спартак”

Цветанов иска комплекса „Спартак”

Цветанов иска комплекса „Спартак”

От 3-4 месеца работна група проучва начините, по които МВР да си върне собствеността върху плувния комплекс “Спартак”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Комплексът, известен още като централата на Алексей Петров, включва басейн с олимпийски размери, външна къпалня, по-малък басейн и сграден фонд, в който се помещава най-големият фитнес в столицата – „Фитнес и спининг клуб Спарта”.

Доскоро, той заемаше едното крила на сградата, но в края на миналата година, сдружение „Спартак”, което менажира обекта, ремонтира и другото крило като разшири фитнеса с огромна кардио зала и модерен СПА център. Алексей Петров бе арестуван няколко дни след официалното откриване на обновеното крило на басейна.

Плувният комплекс „Спартак” е собственост на МВР от 1985 г., за което си има и сътоветните документи. Договорът със сегашните наематели на терена е изтекъл, каза още Цветанов. Знаете, че има доста интересни субекти, които имат общо със собствеността му, добави лаконично той по въпроса с кого точно спори МВР за връщане на собствеността.

Председателят на ОСК „Левски” Стоян Хранов обясни, че през 1999 година с решение на Столичния общински съвет земята на басейна влиза в актива на „Софийски имоти”, поради това, че на нея няма сгради, които да извършват социална дейност. Те пък впоследствие апортират земята в “София сити къмпани”.

Принципал на басейна е МВР, като от 9 години министерството води дело за възстановяване на собствеността на земята. През 2006 година се учредява сдружение “Спартак”, което менажира комплекса. “Надявам се, новият министър дае направи така, че свободно служителите на МВР да спортуват на басейна”, коментира Хранов. Той разчита на МВР да се възстанови собствеността на басейна.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември