Цветан Цветанов: Подставени лица провокираха насилието!

Цветан Цветанов: Подставени лица провокираха насилието!

Цветан Цветанов: Подставени лица провокираха насилието!

Подставени лица са провокирали насилието по време на протестите в последните две вечери и най-вече снощи, когато се стигна до кървави сблъсъци в София. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов. По думите му полицията се е държала изключително добре с хората, дори органите на реда не са носили оръжие.

„Няма да позволим тази обществена нагласа, която имаше в тези справедливи искания на тези протести, криминални структури да опорочат волята на хората, защото мога съвсем отговорно да ви заявя, че в протеста много добре режисирано бяха внедрени точно лица, които можеха да направят тази агресия, която демонстрираха вчера", каза още Цветанов, цитиран от „Дарик”.

Той обясни, че когато има изразена агресия полицията, трябва да действа. „Когато във вчерашния ден имаше изключително ясна изразена агресия за провокация, всяко едно бездействие на полицията в този момент щеше да бъде много по-тежки поражения за столицата и разбира се, щяха да пострадат и невинни хора. В това полицията беше изключително премерена, позволи да не се нарушава общественият ред и предприеха действия, които да бъдат действително в рамките на закона. Това, което мога да кажа, че във вчерашните протести дори полицаите, които бяха с щитовете, с всички останали помощни средства, бяха без оръжие, за да няма спекулации и да не се търси точно тази провокация, която точно вчера я демонстрираха”, обясни Цветанов.

На въпрос като са знаели, кои са внедрените хора, защо не са успели да предотвратят това, което се случи вчера, Цветанов отговори, че това, което днес е дадено като справка от СДВР, „задържаните лица след вандалските прояви в късните часове в София, 25 човека, голяма част от тях са криминално проявени".

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ