Ценко Чоков остава в ареста

Ценко Чоков остава в ареста

Ценко Чоков остава в ареста

Кметът на Галиче Ценко Чоков, синът му Мартин и още четирима души остават в ареста. Това реши спецсъдът късно снощи след близо 10-часово заседание.

Чоков, синът му и още шестима са обвинени за участие в престъпна група за заплахи, закани, отвличания, лихварство и нанасяне на средни телесни повреди. Те бяха задържани при спецоперация миналата седмица. Малко преди това стана известен случай пореден случай на опожарени автомобили в Галиче. Собствениците им изказаха съмнения, че палежите са за сплашване и зад тях стои Чоков.

В съда стана ясно, че бандата е била под специализирано наблюдение от края на миналата година, като са използвани и специални разузнавателни средства. Материалите по делото са събрани в 17 тома. Над 20 свидетели дадоха показания пред съдебния състав. Някои от тях описаха чудовищни мъчения и издевателства, на които са били подложени заради забавени плащания на заеми, дадени им от хора на Чоков. Самият той пък заяви пред съда, че е арендатор, който обработва земя и никога не е давал пари на заем. Накрая поиска да бъде освободен, защото сега било врреме за сеитба.

В крайна сметка съдът не прие доводите на прокуратурата, че кметът на Галиче е ръководил престъпната група. За сметка на това обаче има събрани много доказателства за нейната дейност. Чоков и синът му остават в ареста заедно с Димитър Каменов, Сашо Димитров и двамата съименници Иван Тодоракови. От ареста без мярка за неотклонение излиза Касъм Касъмов, а Васил Филиповски ще е под домашен арест. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ