Частични местни избори се проведоха в страната

Частични местни избори се проведоха в страната

Частични местни избори се проведоха в страната

Частични местни избори се проведоха в седем населени места в страната. Частичните местни избори бяха за кмет на кметство Хлябово, община Тополовград, област Хасково; за кмет на кметство Царимир, община Съединение, област Пловдив; за кмет на община Белене, област Плевен; за кмет на община Гърмен, област Благоевград; за кмет на кметство Шишманово, община Харманли, област Хасково; за кмет на община Трън, област Перник; за кмет на кметство Селча, община Девин, област Смолян.

Янко Богданов от Инициативен комитет „Янко Богданов” спечели изборите в село Хлябово, община Тополовград. За него са гласуващи 190 души, а за кандидата на ГЕРБ Щерьо Стоянов са гласували 170 души, предаде Фокус.

Минка Капитанова е новият кмет в община Гърмен. Тя е кандидат на ДПС и е получила 5199 гласа, а Верхат Ислямов от ПП ГЕРБ - 2245 гласа. В ОИК – Гърмен са постъпили множество сигнали и жалби, като една голяма част от тях са свързани с обстоятелството, че според избиратели и застъпници на политически партии, гласуването се извършва с прозрачна бюлетина, което създава предпоставки за контролиран вот. ОИК-Гърмен се е произнесъл по въпросните жалби.

В община Белене за кмет беше избран Момчил Спасов от БСП. За него са гласували 2276 души. Другите кандидати за кметския пост бяха Милен Дулев от Местна коалиция „Бъдеще за община Белене”, за когото са гласували 1290, за Емил Михайлов от Местна коалиция „Демократи и земеделци за Белене” са гласували 731 и за Милен Мънева от ПП „Нова алтернатива” – 148 души.

За кмет на харманлийското село Шишманово беше избран Синан Ибрям от ДПС е избран. Това съобщи Галина Георгиева, председател на ОИК – Харманли. Ибрям е избран с 222 гласа. Срещу него в изборите участва кандидатът от ГЕРБ Христо Христов.

За кмет на община Трън, област Перник беше избран кандидатът на ГЕРБ Станислава Алексиева, като за нея са гласували 1310 души.

В две от населените места, където се проведоха частични местни избори - в пловдивското село Царимир и девинското село Селча ще се проведат балотажи. Кандидатите на ГЕРБ и „Нова алтернатива” отиват на балотаж в пловдивското село Царимир. За кандидата на ГЕРБ Христо Габеров са гласували 285 души, за кандидата на "Нова алтернатива" Георги Механджийски са 154.

Кандидатите на БСП и ГЕРБ отиват на балотаж в девинското село Селча. За кандидата на ГЕРБ – Али Парпулев са гласували 120, за кандидата на БСП Венелин Иванов са гласували 125 души.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ