Шефът на Столичния общински съвет подаде оставка

Шефът на Столичния общински съвет подаде оставка

Шефът на Столичния общински съвет подаде оставка

Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов подаде оставка от поста по собствено желание, съобщи самият той на свикана тази сутрин пресконференция от ГЕРБ. Брифингът е по партийна линия, тъй като Иванов е и шеф на софийската организация на ГЕРБ.

Оттеглянето на Иванов е по повод поредните публикации в медии, в които името му бе замесено в твърдения за неправомерни сделки с имоти и съмнения за предстоящо облагодетелстване чрез кръг от близки фирми от държавната поръчка за изграждане на електронно правителство.

 "Това, че подавам оставка не означава, че написаното за мен е вярно. За четвърти път ми се налага да отговарям на слухове тази година. Това, което се изписа за мен, дойде малко в повече за мен и семейството ми", коментира пред журналистите тази сутрин Иванов. Той сподели още, че снощи е поискал среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, за да го уведоми, че смята да подаде оставка като шеф на СОС.

Атаките срещу Иванов не са от вчера. Миналата година РЗС изнесе данни, че притежава 60 имота, което не съотвества на доходите му, както и че е организирал престъпна схема за изнудване и рекет. НАП съответно направи проверка по твърденията за имотното състояние и излезе със становище, че няма нарушения.

Въпреки скандалите около него, които не стихнаха с месеци, Иванов бе преизбран за председател на СОС след местните избори в края на октомври миналата година.

ГЕРБ вече има ясна кандидатура за поста – 40-годишният общински съветник Елен Герджиков, който е предложен лично от кмета Йорданка Фандъкова.

 В същото време о Андрей Иванов остава председател на софийската организация на ГЕРБ , "тъй като нищо в работата му не налага да бъде освободен от този пост", обяви вицепремиерът Цветан Цветанов, който също присъства на тазсутрешната пресконференция

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ