4-годишно дете е в кома след побой от родителите му

4-годишно дете е в кома след побой от родителите му

4-годишно дете е в кома след побой от родителите му

Четиригодишно дете е прието в детското интензивно отделение на университетска болница "Света Марина" във Варна в критично състояние – с множество потрошени ребра и в кома, съобщи bTV. Около 4:30 ч. сутринта родителите му са го докарали в болницата в кома.

От болницата сигнализирали в полицията едва към 8:30 ч. тази сутрин. Най-вероятно детето е било пребито. От полицията във Варна съобщиха, че са предприети оперативно издирвателни действия с цел установяване извършителя и обстоятелствата, при които са получени травмите.

Изяснено е, че майката и детето е живеела под наем в квартал „Аспарухово". Към момента са задържани всички от домакинството – тя, друга жена и двама мъже. Уведомен е прокурор. По случая е ангажиран и съдебен лекар.

Началникът на детската клиника в университетската болница „Св. Марина" доц. Виолета Йотова каза пред БТА, че малкият Мартин бил докаран сутринта към 4:45 ч. от болницата „Св. Анна", където е бил приет в шоковата зала. Детето веднага е поставено на апаратно дишане. Снимките му са показали счупени ребра, счупена кост в основата на врата. Открити са и следи от стари травми.

Майката е от село Каменар, допълни доц. Йотова. По думите й, след като малкият бил настанен, тя избягала от болницата.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ