Българският фармацевтичен съюз си избра нов председател, проф. Асена Сербезова си направи отвод

Българският фармацевтичен съюз си избра нов председател, проф. Асена Сербезова си направи отвод

Досегашният главен секретар на Българския фармацевтичен съюз беше избран за негов председател, предаде БНР.

За поста се бориха петима кандидати, а изборът беше проведен днес, във втория ден на конгреса на съюза. Досегашният председател и бивш здравен министър от правителството на "Продължаваме промяната" проф. Сербезова също бе сред предложенията, но си направи отвод. За поста бяха номинирани още Константин Качулев  от регионална фармацевтична колегия в Благоевград,  Аделина Любенова, Димитър Маринов и Венелин Сапунаров от фармацевтичната колегия в София и проф. Илко Гетов, издигнат от фармацевичната колегия в Бургас. 

Димитър Маринов спечели с 209 гласа "за" в балотаж срещу Венелин Сапунаров, който получи 130 гласа.

В дневния ред на първия ден от конгреса беше приемането на отчета на ръководството на съюза. В мандата 2020 – 2023 за председател беше избрана проф. Асена Сербезова, която в края на 2021 година стана министър на здравеопазването и предаде ръководството на БФС на магистър-фармацевт Велина Григорова. Екипът на проф. Сербезован продължи да ръководи фармацевтичния съюз до конгреса, а отчетът за работата беше представи от проф. Сербезова, Велина Григорова и Димитър Маринов.

360 регистрирани делегати и представители на регионални фармацевтични колегии се включиха  в Седмия отчетно-изборен конгрес на Българския фармацевтичен съюз, който продължава с избор на членове на управителния съвет на БФС, главен секретар и председатели на комисии в мандат 2023 – 2026 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ