Цветанка Минчева е МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА 2023

Цветанка Минчева е МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА 2023

Цветанка Минчева е МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА 2023

Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на ,,УниКредит Булбанк” е "Мениджър на годината 2023". Името на победителя в Главната категория на 16-ото издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения беше обявено преди минути на официалната церемония по награждаванетов Софийската опера и балет тази вечер.

Този единствен по рода си формат, който се превърна в барометър на българската бизнес среда, има за цел да открои добрите практики на най-добрите лидери и професионалисти, стандарти и резултати, които допринасят за българската икономика, променят бизнес климата и също така допринасят за утвърждаване на репутацията на България по света, за да имаме по-конкурентоспособна и обърната към бъдещето икономика, посочи Александра Мирчевапредседател на Съвета на директорите на "ВМ Финанс Груп" и издател на списание "Мениджър".

"През вчерашния ден ние отбелязахме Денят на будителите. Отдадохме почит на големите българи, които са съхранили и изградили през вековете духовните ценности и постижението на това, което сме днес ние - хора, които имат мисия и перспективен поглед в бъдещето. В тази зала днес присъстват съвременните будители. Хора, които създават ценности, личности, които имат заряд, целеустременост, за да постигат обществено развитие и прогрес, вдъхновители на младите хора, които са си поставили за мисия отстояването на своите най-високи професионални постижения и отстояването на своите ценности отвъд бизнес резултатите." , заяви г-жа Мирчева и покани на сцената финалистите в конкурса. "Поздравявам ви за вашата воля, последователност и стремеж към откриване на нови хоризонти.", каза още тя преди кулминацията на вечерта, в която на сцената излезе държавният глава Румен Радев, за да отвори плика с името на победителя.

"Мениджър на годината ни дава вяра, че обществото ни разполага с един ценен ресурс – личности, които имат визията как да се съгражда държавата и волята да го постигнат", каза президентът Румен Радев в приветствието си към Топ мениджърите на България и всички в залата. Той започна със специален поздрав към издателя и екипа на Мениджър за приноса им към създаването и поддържането на стандарти за обективна и безпристрастна журналистика вече 25 години. "Мениджър на годината" ни дава вяра, че обществото ни разполага с един ценен ресурс – личности, които имат визията как да се съгради държавата и волята да го постигнат.

"Всяка година имам възможност тук да се срещна точно с такива хора и с интерес слушам всичко, което споделят. Това, което ме впечатлява тази година е, че тези ръководители, които боравят с високи технологии, все повече говорят за ценности и демонстрират все по-високи умения в изкуството на лидерството. Дори  и в тази изключително трудна среда българският бизнес не просто оцелява, а постига успехи. Убеден съм, че за всеки от вас е важно да има сигурна и предвидима среда, силно образование, качествено здравеопазване, за да можем да постигаме устойчив ръст и успех на българската икономика в условия на ожесточена глобална конкуренция. Като български президент истински се радвам с успехите на българските компании, които често са на световно ниво.“ Да не се успокояват с успеха, а винаги да продължават да търсят път напред пожела държавният глава на всички лидери, ръководещи бизнес у нас. С вашите успехи ни давате надежда, че България може да се развива като модерна европейска държава.", завърши той.

Мениджър на годината Цветанка Минчева минути след връчването на статуетката, с държавния глава Румен Радев и издателят на "Мениджър" Александра Мирчева.

"Устойчивият бизнес е този, който има устойчиви ценности. Била съм от страната на връчващ награда, но от страната на номиниран емоцията е съвсем различна.", сподели Цветанка Минчева след като получи статуетката на победителя. "Вярвам в ученето през целия живот, вярвам, че е смелост да признаеш, че не знаеш нещо и да поемеш риска да учиш нови неща. Всяко нещо, което научите, рано или късно ще ви възвърне стойност. Има една магична съставка, която може да доведе един мениджър на тази сцена и тя е хората, с които работим. Благодаря на екипа на УниКредит България, с които работим. По над 20-годишният ми път от стажант до генерален директор хората често са ми казвали, че излъчвам енергия, а всъщност, не е така, аз генерирам и отразявам енергията на хората, които са с мен и около мен“, сподели още тя.  Цветанка Минчева участва за първи път в конкурса, но с постижението си носи второ отличие като висш мениджър на "УниКредит Булбанк". Носител на титлата "Мениджър на годината" през 2012-та стана тогавашният главен изпълнителен директор и председател на УС на банката Левон Хампарцумян. Цветанка Минчева е и четвъртата жена, която печели титлата в цялата история на конкурса. В предишни издания на конкурса статуетката на победителя получиха Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България (Мениджър на годината 2020), Светла Несторова, главен изпълнителен директор и председател на УС на "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп (Мениджър на годината 2019) и Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК (Мениджър на годината 2013). 

На сцената на Софийската опера и балет всеки един от Десетте Топ мениджъри на България за 2023 г.  бе отличен със специална грамота за висши постижения в мениджмънта. Грамотите бяха връчени от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности, а малко преди да бъде обявено името на победителя, всички те бяха аплодирани от над 800 гости на най-големия празник на българския бизнес. 

"Някъде нещо невероятно чака да бъде открито, затова нека преодоляваме собствените си граници, нека не се отчайваме, нека не се отказваме, когато се провалим, защото провалът вече ни е дал едно ново знание, духът на откривателство се подхранва всеки ден", пожела на бизнес елита на България и Деница Димитрова, управител на медийната група "МИТ Прес" ООД, издател на списание "Мениджър"


За втора поредна година конкурсът надгради обхвата си с още четири допълнителни категории. Методологията на оценяване на всички компании, подали кандидатури, също преминава със селекция по специална методология в три етапа. Оценяването на всички кандидатствали компании бе извършено от „Делойт България“ в два етапа. Новите носители на наградите в допълнителните категории бяха обявени от сцената на Софийската опера и балет. 

Категория „Най-добър нов бизнес“

Победител: „Диджитал Лайтс“ ЕООД

Категория „Бизнес в първите 20 милиона“

Победител: „Инаут Трейд“ ЕООД (euShipments.com)

Категория „Бизнес трансформация“

Победител: „ДЗИ Общо застраховане“ ЕАД, с проект „Дигитална платформа за клиенти на ДЗИ“.

Категория „Екип на годината“

Победител: „Диджитал Лайтс“ ЕООД

За пореден път бе връчена и специалната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“. Призът бе присъден на Фантастико Груп. Носителят на тази награда по традиция се определя по няколко критерия: лидер на компанията, който е стигнал до финалната десетка, а самата компания се откроява с ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия  относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

Изящните бронзови статуетки, които бяха връчени на всички победители в основната и четирите допълнителни категории са дело на известния български скулптор Красимир Кръстев-Ломски. Пластиките са специално разработени за конкурса „Мениджър на годината“ и символизират откривателския дух, устрема за растеж и силата на лидерството.

Представяме ви

НОВИЯТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТАЦВЕТАНКА МИНЧЕВА, главен изпълнителен директор и председател на УС на ,,УниКредит Булбанк”


Започва кариерата си в банката като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката. Има икономическо образование. Завършила е MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия. От септември 2021 г. е член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България. От юни 2022 г. става негов председател. През март 2022 г. е избрана за зам.-председател на УС на Асоциацията на банките в България.
,,УниКредит Булбанк” е водеща банка в страната с над 1 млн. клиенти – компании и физически лица. Банката е лидер в корпоративното банкиране.

***

Генерален спонсор на 16-oто издание на конкурса "Мениджър на годината" е A1

Основни спонсори са FibankJohnnie Walker.

Конкурсът за висши мениджърски постижения се осъществява с подкрепата на: BATVolkswagen.

Спонсор на категория "Най-добър нов бизнес" е photomate.

Спонсор на категория "Бизнес трансформация" е EOS.

Медийни партньори: bTV Media Group, БТАБНТБНРDir.bgДарик радиоBulFoto.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ