Финалните резултати от конкурса "Мениджър на годината 2022" бяха представени пред Обществен съвет

Финалните резултати от конкурса Мениджър на годината 2022 бяха представени пред Обществен съвет

Финалните резултати от конкурса "Мениджър на годината 2022" бяха представени пред Обществен съвет

Финалните резултати в 15-ото юбилейно издание на конкурса „Мениджър на годината“ бяха представени днес пред четиричленен Обществен съвет. Съставът на комисията всяка година включва уважавани представители на бизнес общността и партньори на конкурса, които са независими от процеса на провеждането му.

Членове на Съвета тази година са:

Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА АД и Мениджър на годината 2021.

Добри Митев, председател на УС на БСК.

Жаклин Цочева, директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в „Кока-Кола ХБК България“.

Кирил Вълчев, генерален директор на БТА.

В присъствието на представители на списание „Мениджър“, организатор на бизнес надпреварата под патронажа на Президента на Република България, Силвия Пенева, управляващ съдружник в консултантска компания "Делойт България" - автор на специално създадената за конкурса методология на оценяване на кандидатите запозна членовете на съвета с етапите на надпреварата, критериите за оценяване във всеки един от тях и представянето на участниците в трите тура тази година.

Финалните оценки са базирани на 3 основни показателя, измерващи успеха на компанията и нейния лидер: финансово представяне за предходните три години (с 50% тегло в оценката), добри управленски практики (с 40% тежест) и личностните и лидерски качества на финалистите (10%). За целите на обективността в оценъчния процес участват различни екипи от „Делойт“, които работят независимо един от друг в различните етапи, за да се гарантира обективното и независимо прилагане на методологията, поясни тя.  

42 висши бизнес ръководители подадоха документи за участие в първия етап на юбилейното 15-то издание на конкурса. След селекция в два тура до последния, трети кръг достигнаха 10 от тях, пет от които за втори път са на финалната права на състезанието за висши мениджърски постижения. Това е категорично доказателство за доверието на участниците към обективността на конкурса, коментираха членовете на Обществения съвет.

Кой е носител на титлата „Мениджър на годината 2022“ ще стане известно утре, 10 ноември, когато президентът Румен Радев ще отвори плика с името на победителя и ще връчи статуетката на заключителната церемония в Софийската опера и балет. След двегодишна принудителна пауза заради пандемията от Covid-19, най-големият празник на бизнеса в България се завръща в пълния си блясък с тържествената гала-вечер на живо.

Преди кулминацията на вечерта, ще бъдат обявени и победителите в новите четири категории, с които конкурсът беше разширен тази година по случай своя 15-годишен юбилей. Документи за участие в тях подадоха 54 компании, а имената на първите носители на наградите в категории „Най-добър нов бизнес“, „Бизнес в първите 20 милиона“, „Бизнес трансформация“ и „Екип на годината“ ще станат ясни утре вечер по време на официалната церемония по награждаването.

И тази година списание „Мениджър“ продуцира филм, посветен на финалистите в основната категория и победителите в четирите нови категории, чрез които конкурсът беше надграден в своето петнадесето юбилейно издание. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 27 ноември от 16:00 часа по bTV.

Генерален спонсор на 15-то издание на конкурса "Мениджър на годината" еА1.  

Състезанието за висши мениджърски постижения се провежда и с подкрепата на:  Fibank,  Johnnie Walker , EOS, British American Tobacco BulgariaVolkswagen БългарияTELUS International,  Метрореклама 

Медийни партньори са:bTV,  БТА, БНРБНТ, dir.bg, Дарик, 24 часа, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, BulFoto 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ