Гешев: ВСС е нелегитимен да избере нов главен прокурор, но легитимен да ме отстрани

Гешев: ВСС е нелегитимен да избере нов главен прокурор, но легитимен да ме отстрани

Управляващата коалиция бързаше да изпълни графика на задкулисието. Това написа в профила си във Фейсбук бившият главен прокурор Иван Гешев.

„Официално управляващата коалиция, която неофициално не е коалиция, заяви, че Висшият съдебен съвет е нелегитимен и не може да избира нов главен прокурор. Но същият този ВСС според същата тази коалиция бил легитимен да ме отстрани като главен прокурор“, коментира той.

Коментарът му идва ден, след като ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС настояха ВСС да спре процедурата за избор на нов главен прокурор.

По думите му това искане може да е свързано и с желанието да се изпревари решението на Конституционния съд, което да спре процедурата срещу него.

„Явното погазване на законите и правилата даже вече не се прикрива дори от елементарно приличие. Може би, защото презрението към българския народ и чувството за безнаказаност ги кара да мислят, че хората не виждат или не ги интересува това. Или може би, защото смятат, че вече са възстановили тоталитарните времена.“, написа още той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ