Илия Лингорски встъпи в длъжност като член на управата на БНБ

Илия Лингорски встъпи в длъжност като член на управата на БНБ

Илия Лингорски встъпи в длъжност като член на управата на БНБ

Илия Лингорски встъпи в длъжност днес като член на управата на БНБ. Той влиза в управата на институцията от квотата на президента и поема поста от Елица Николова, чийто мандат изтече. Ротацията беше извършена на официална церемония в присъствието на президента Румен Радев. Тя бе открита с приветствие от управителя на БНБ Димитър Радев. Той заяви, че познава добре опита и качествата на Лингорски. Димитър Радев увери новия член на УС на БНБ, че ще получи пълна подкрепа от колегите си, като му пожела успешен мандат.

След това Илия Лингорски положи клетва и подписа клетвения лист, прозвуча и химнът на Република България.

Президентът представи номинацията на Лингорски със слово, в което припомни, че в закона пише, че постът трябва да се заема от хора с високи морални качества и с доказан професионализъм в областта на икономиката, финансите и банковата дейност. Радев посочи, че БНБ е най-авторитетната институция у нас.

Илия Лингорски увери, че ще работи за утвърждаването на репутацията на БНБ. По думите му, той приема работата като дълг. Лингорски благодари на своя предшественик Елица Николова и отбеляза, че тя е вдигнала много високо летвата, което го задължава да даде най-доброто от себе си на поста.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ