Над 50 000 деца у нас са се върнали в клас за 6 години

Над 50 000 деца у нас са се върнали в клас за 6 години

Над 50 000 деца у нас са се върнали в клас за 6 години

Над 50 000 деца са се върнали в клас за 6 години, отчете премиерът Денков. Той разговаря с областни управители и образователния министър, за да набележат мерки по механизма за обхват на учениците за тази година. Мерки срещу отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст обсъдиха правителството и институции, ангажирани с проблема, предаде БНТ.

В разговорите участваха премиерът Николай Денков, представители на министерствата на образованието, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на здравеопазването, на регионалното развитие и на финансите.

В разговорите участваха и представители на Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, Националното сдружение на общините и областни управители. Целта е все по-малко деца да остават извън образователната система. По данни на Министерството на образованието към миналата година 120 000 деца са били в риск от отпадане от училище.

Министър Цоков обяви, че в страната работят над 1 000 екипа, които помагат на децата да продължат или да се върнат в училище. Според Цоков за 6 години отпадналите от училище са намалели с близо 40%.

ГРАО ще предостави информация за подлежащите на задължително обучение деца, месец преди началото на учебната година. Възможно е екипите за обхват да започнат посещения при семействата още преди 15 септември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги