"Ние идваме" се оттеглят от участието си на изборите

Ние идваме се оттеглят от участието си на изборите

"Ние идваме" се оттеглят от участието си на изборите

"Ние идваме" обявиха, че ще се оттеглят от участието си на предсрочните изборите заради провалената единна коалиция.

"4 пъти правихме опит за коалиция и всеки път това се проваля", заявяват Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от движението.

"Ние идваме!", заедно с мандатоносителя си Единна народна партия (EНП), ще се оттегли от участие в предстоящите парламентарни избори. Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите.

Решението ни едни ще сметнат за слабост, а други за благородство. Все едно, ние сме доказали, че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната. Видяхме и партии с голям резултат, които се сриват.

Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея. Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел. Айнщайн е казал: "Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати".

Не на последно място, ние не желаем граждани с общи мечти за България да бъдат противопоставяни и да се състезават едни срещу други в момент, когато са заплашени независимостта и евроатлантическата ориентация на страната, както и опитите за посегателство върху парламентарната република. В братоубийствен политически конфликт не желаем да бъдем!"

За Бабикян и Хаджигенов парламентът ще има живот най-много два месеца, а партиите не мислят за стабилно мнозинство, чрез единната широка коалиция. Те посочват, че ще работят за участие в следващите избори т.е. вярват, че ще има такива скоро след тези на 2 октомври.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ