Пулмологът Александър Симидчиев не очаква драстични COVID мерки у нас

Пулмологът Александър Симидчиев не очаква драстични COVID мерки у нас

Пулмологът Александър Симидчиев не очаква драстични COVID мерки у нас

„Определено има начало на нова вълна. Сега е моментът да профилактираме развитието на пълномерна вълна, защото, ако оставим вирусът да прави каквото си иска и нашето поведение не се промени, ще имаме поредния пик“. Това заяви пред Нова теливизия пулмологът и депутат от „Демократична България” д-р Александър Симидчиев.

„Ако имаме профилактично поведение, тоест опитваме да ограничаваме социалните контакти и носим маска, когато сме на малко разстояние от другите, особено в здравните заведение, няма да имаме такъв пик и няма да има нужда нищо друго да се прави. Няма голяма драма, просто трябва да бъде по-разумни, когато подхождаме към този вирус“, добави той.

Според него, пикът ще бъде малко след началото на август, но въпреки това той не очаква драстични мерки у нас, защото по думите му вече сме запознати с вируса

„Вече имаме доста по-ясно представа какво представлява този вирус и какви са вариантите за неговото развитие. Ако дозираме правилно противоепидемичните мерки няма нужда от локдауни и т.н., но имаме нужда от достатъчно ранно приложени профилактични мерки”, коментира Александър Симидчиев.

Ако случаите продължат да се увеличават в големите градове, които са в жълтата COVID зона, според него е добре хората в градския транспорт да се задължат да носят маски в него. „За момента обаче това не е необходимо”, смята пулмологът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ