Виц: Най-важните и неотменими задължения на домашния любимец

Виц: Най-важните и неотменими задължения на домашния любимец

Виц: Най-важните и неотменими задължения на домашния любимец

1. Домашният любимец е длъжен да защитава човека от стайните растения като ги дъвче, поваля, тъпче и прочие.

2. Длъжен е да се грижи за добрата физическа форма на стопанина си, заставяйки го непрекъснато да обикаля от стая в стая, да се навежда и да събира пръснати по пода химикалки, моливи, отмъкнати чорапи, чехли и така нататък.

3. Домашният любимец е длъжен да помага на човека да си оправя леглото, като периодично с мълниеносни скокове проверява дали под постелята не са останали някакви предмети.

5. На всеки час нощем домашният любимец е длъжен да се промъква в леглото при стопанина си, за да установи дали под одеялото не се е намърдал някой неприятел.

6. От време на време е длъжен да тренира, ей така, за всеки случай ако се наложи да участва изненадващо в цирково представление. За целта, трябва периодично да извършва акробатични премятания в кухнята, по възможност над включена печка за готвене, да се люлее грациозно на полюлея, да ходи по первазите, да се катери по пердетата.

7. Домашният любимец е длъжен да помни, че сънят за човека е излишна загуба на време и затова, щом види, че човекът спи, трябва тутакси да го събуди като се метне с лъвски скок върху гърдите, корема или най-добре върху главата му.

8. Домашният любимец трябва да осъзнава ролята си на свещен пазител и по-конкретно да пази човека от лоши сънища. Ако забележи, че стопанинът му се върти неспокойно в леглото, той непремнно трябва да скочи върху главата му а да започне да гони с всички сили и средства лошите сънища и кошмари.

9.  Има също така задължението всяка сутрин да напомня на човека старата поговорка: „Който рано става, на него Бог дава!” И колкото по-рано събуди стопанина си, толкова по-рано ще си го получи.

10. Домашният любимец е длъжен всеотдайно да дели с човека всичко, което има – например, козината си, по мебелите и килима.

11. Длъжен е да пее на стопанина си, за да му доставя радост. Дори и да няма слух.

12. Също така е длъжен винаги да проверява по каква причина някой не е затворил шкафа, чекмеджето, бутилката, както и най-вече какво точно има в тях.

13. Домашният любимец е длъжен да знае, че може да лежи във всякакви кутии, пакети и кашони. И да се убеди от личен опит, колко е удобно в тях.

14. Когато човек спи, домашният любимец е длъжен да заглушава околния шум като мърка старателно в ухото му.

 15. И най-вече домашният любимец е длъжен да си отспива заради стопанина си, всички негови роднини, приятели и съседи, взети заедно.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ