Украински военни отблъснаха руски десант

Украински военни отблъснаха руски десант

Украински военни отблъснаха руски десант

Украинските военновъздушни сили и парашутни войски са отблъснали днес опит на руските сили да навлязат дълбоко в съседен на Крим район, съобщи украинското министерство на отбраната, цитирано от световните медии.

Министерството посочва, че руските войски са се опитали да навлязат на територията на Херсонска област в Арбатска стрилка и веднага са били отблъснати. Украинските военни са използвали самолети, сухопътни сили и въздушно-десантен батальон при операцията. Въпросната територия е дълга ивица вдадена в морето земя успоредно с източната част на полуостров Крим, сега контролиран от руските сили, посочва „Ройтерс”

„Съпротивата е осъществена незабавно. Руските военнослужещи са се върнали на предишните си позиции”, се посочва в съобщение на украинското министерство на отбраната.

Междувременно Русия е наложила вето в Съвета за сигурност на ООН относно проекта за резолюция, обявяваща предстоящия референдум за статута на Крим за незаконен. Документът, представен от САЩ е получил подкрепата на 13 страни-членки на Съвета за сигурност. Един член се е въздържал - Китай.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ