Държавата с нов представител в Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас"

Държавата с нов представител в Надзорния съвет на Лукойл Нефтохим Бургас

Държавата с нов представител в Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас"

След проведена процедура за избор на представител на държавата в Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД бе избран Бойко Ницов, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Бойко Ницов ще замени на поста Красимир Първанов, чийто мандат в Надзорния съвет на дружеството изтече още миналата година.

В началото на август министърът на енергетиката Румен Радев обяви конкурсна процедура за избор на представител на държавата в Надзорния съвет. Конкурсът се проведе в три етапа: проверка на допустимостта на кандидатите, писмено представяне на концепция за упражняване на правата на държавата и устно интервю.

Допуснатите кандидати до участие в писмената част на конкурса бяха седем, като освен избрания в крайна сметка на първа позиция Ницов, на втора позиция остана Васил Чакъров.

"Лукойл Нефтохим Бургас" АД е акционерно дружество с двустепенна система на управление. Държавата, чрез Министерството на енергетиката, е притежател на една акция, клас А, с особени права. Министърът на енергетиката упражнява правата на държавата чрез свой представител в Надзорния съвет на дружеството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ