Amazon съкращава 18 000 служители

Amazon съкращава 18 000 служители

Amazon съкращава 18 000 служители

Компанията Amazon ще съкрати повече от 18 000 работни места, в рамките на кампанията за намаляване на разходите. Засегнатите работници ще бъдат информирани от 18 януари, обяви главният изпълнителен директор на компанията Анди Джаси в публична бележка до персонала, предава Ройтерс.

Съкращенията възлизат на 6% от корпоративната работна сила на Amazon от около 300 000 души и представляват бърз обрат за компанията, която наскоро удвои тавана на базовото си заплащане, за да се конкурира по-агресивно за таланти. 

Amazon има повече от 1,5 милиона работници, включително складов персонал, което го прави вторият по големина частен работодател в Америка след Walmart. Базираната в Сиатъл компания започна съкращения през ноември, като тогава обявената цел беше 10 000 работни места, припомня агенцията.

Amazon се подготви за вероятно по-бавен растеж, тъй като растящата инфлация насърчи бизнеса и потребителите да намалят разходите, а цената на акциите й падна наполовина през последната година.

Технологичната индустрия е освободила повече от 150 000 работници през 2022 г., според сайта за проследяване Layoffs.fyi - число, което продължава да расте. Salesforce Inc обяви в сряда, че планира да елиминира около 10% от персонала, който наброява близо 8000 към 31 октомври. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ