До 2-3 години Apple ще произвежда до една четвърт от всичките си iPhone в Индия

До 2-3 години Apple ще произвежда до една четвърт от всичките си iPhone в Индия

До 2-3 години Apple ще произвежда до една четвърт от всичките си iPhone в Индия

Американската Apple Inc. и нейните доставчици планират да произвеждат повече от 50 милиона iPhone годишно в Индия през следващите две до три години, а след това да увеличат още повече производството, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Ако тези планове бъдат изпълнени, Индия ще държи една четвърт от световното производство на iPhone. В същото време Китай ще остане най-големият производител на смартфони.

Apple постепенно разшири присъствието си в Индия през последните години, въпреки местните предизвикателства, включително лоша инфраструктура и ограничителни трудови правила, които често правят правенето на бизнес по-трудно, отколкото в Китай. Синдикатите остават влиятелни дори в благоприятни за бизнеса индийски щати и се противопоставиха на усилията на компаниите да разрешат 12-часов работен ден, което доставчиците на Apple смятат за полезно по време на криза.

Първата фаза на завода на Foxconn, който се изгражда в южния щат Карнатака, се очаква да започне работа през април. Очаква се заводът да произвежда 20 милиона мобилни телефона годишно през следващите две до три години, предимно iPhone, според източници, които са пряко запознати с плановете на компанията. Foxconn също се готви да построи друго съоръжение с подобен капацитет, въпреки че тези планове са все още в ранен етап, пише The Wall Street Journal. Глобалните доставки на iPhone надхвърлиха 220 милиона миналата година, според оценки на изследователската компания Counterpoint. Продажбите остават приблизително на това ниво през последните няколко години.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ