Деница Златева е новият изпълнителен директор на "Булгаргаз"

Деница Златева е новият изпълнителен директор на Булгаргаз

Деница Златева е новият изпълнителен директор на "Булгаргаз"

Деница Златева е новият изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД, съобщава дружеството. Близо две години тя е работила в обществения доставчик като административен директор.

Златева има дългогодишен управленски опит както в частната сфера, така и в законодателната и изпълнителната власт. Заемала е ръководни позиции в международна компания, а в политиката се е занимавала основно с външнополитически теми. Тя е била народен представител в 42-то Народно събрание, където оглавява Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските средства. През 2017 година става служебен вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Заедно със Златева в борда на "Булгаргаз" са назначени още трима души. Това са Веселин Синабов, Татяна Петрова-Бояджиева и Димитър Спасов.

От 2015 година Веселин Синабов работи в "Булгартрансгаз", като през последната година е бил директор дирекция "Търговски услуги". Татяна Петрова-Бояджиева е финансист, специализирал във финансовите анализи, планиране и бюджетиране. Димитър Спасов е инженер, с опит в международни индустриални проекти.

Поста председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ