Компания за паркове и градини дава коледни бонуси от 7000 до 200 000 долара

Компания за паркове и градини дава коледни бонуси от 7000 до 200 000 долара

Компания за паркове и градини дава коледни бонуси от 7000 до 200 000 долара

Немалко компании решават допълнително да възнаградят служителите си през празничния сезон в края на годината. Американска компания за озеленяване обаче изненада работниците си с коледни бонуси от 7000 до 200 000 долара, като за целта общо е заделила 28 милиона долара, съобщи телевизия Ей Би Си, цитирана от БТА.

Компанията "Рупърт Лендскейп" (Ruppert Landscape), която се грижи за паркове и градини в осем американски щата, е раздала бонуси на 1200 свои служители, наети преди не по-малко от една година, с изключение на висшия ръководен екип.

 "Този паричен бонус е напълно заслужен и начин да признаем приноса на нашите екипи и съществената роля, която те ще играят в бъдещето на нашата компания", каза главният изпълнителен директор Крейг Рупърт, докато служителите му отваряха пликовете с чековете си.

Според уебсайта на компанията всичко започнало през 70-те години на миналия век, когато Крейг започва да коси тревните площи на съседите си. През последните 50 години бизнесът му се разраства до повече от 2000 служители. 

Макар и не в такъв голям размер и други американски компании също решиха да предоставят коледни бонуси на служителите си. Веригата за домашни стоки "Лоуъс" (Lowe’s Cos), ще отдели 200 милиона долара за бонуси за хилядите си служители на почасова заетост. 

Известният хотелски комплекс "Винейшън Резорт Лас Вегас" (Venetian Resort Las Vegas) също планира да даде по 1500 долара на всеки свой служител по случай празниците, съобщи неотдавна "Уолстрийт джърнъл". 

Като цяло обаче по-малко американски компании ще предоставят бонуси в края на 2022 година в сравнение със същия период на миналата година, според проучване на аналитичната фирма "Чалънджър, Грей енд Кристмас" (Challenger, Gray & Christmas). От 252 базирани в САЩ компании, участващи в изследването, 27 на сто са заявили, че няма да дадат каквито и да е бонуси тази година, докато през 2021 г. този дял бе 23 на сто. 

От компаниите, които са заявили, че ще предоставят бонуси, повече от 80 на сто казват, че размерът на допълнителните средства ще бъде приблизително равен на миналогодишния бонус. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ