Lufthansa купи 41% от акциите на ITA Airways за 325 млн. долара

Lufthansa купи 41% от акциите  на ITA Airways за 325 млн. долара

Lufthansa Group и италианското министерство на икономиката и финансите обявиха, че германската авиокомпания е придобила миноритарен дял в италианския държавен превозвач ITA Airways (бившата Alitalia). Lufthansa изкупи 41% от акциите на ITA за €325 млн. В същото време Lufthansa има опция да увеличи дела си в уставния капитал на италианската компания. Според източници на Bloomberg в бъдеще германският национален авиопревозвач ще може да увеличи дела си до 90%.

ITA е създадена през 2020 г. на базата на авиокомпанията Alitalia, която престана да съществува поради финансови проблеми. Досега единствен акционер в ITA беше италианското правителство, което през цялото това време търсеше потенциален купувач на закъсалата авиокомпания.

Lufthansa вече заяви, че възнамерява да увеличи размера на флота на ITA от сегашните 71 самолета на 94 до 2027 г. Към същото време персоналът на компанията ще трябва да се увеличи до 5,5 хиляди служители. Приходите на ITA трябва да нараснат от 2,5 милиарда евро в края на тази година, и до 4,1 милиарда евро през 2027 г.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ