"Смарт Органик" придоби мажоритарен дял в производител на здравословни напитки

Смарт Органик придоби мажоритарен дял в производител на здравословни напитки

"Смарт Органик" придоби мажоритарен дял в производител на здравословни напитки

Водещият производител на органични храни в България „Смарт Органик“ АД, придоби мажоритарен дял в „Сантулита” ООД, специализирана в производството на студенопресовани смутита, освежаващи напитки и сладоледи.

За „Смарт Органик“ сделката бележи навлизане в изцяло нова продуктова категория, с което тя прави и поредна стъпка в разрастването на компанията, която е една от най-динамично развиващите не само в БИО сектора, но и в целия сегмент на бързооборотни стоки. Основаното през 2009 г. дружество произвежда и дистрибутира био храни в България и на над 60 експортни пазара, а водещите му марки  са Roobar, Dragon Superfoods, Kookie Cat и Bett’r.

Сантулита произвежда студенопресовани смутита, освежаващи напитки и сладолед, използвайки само свежи натурални съставки - плодове, зеленчуци, ядки и семена, без добавени захари, консерванти, оцветители и аромати. Компанията е създател и собственик на популярната на българския пазар марка Frudada, с която оперира успешно и на няколко балкански пазара.

Покупката е за 70% от дяловете на дружеството, като купувачът има опция за придобиване на останалите 30% след 4-6 г. Сантулита  ще продължи да оперира от базата си в София, като Смарт Органик ще подпомогне компанията в областта на продажбите, дистрибуцията и маркетинг активностите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ