УниКредит Булбанк спечели наградата на The Banker „Банка на годината в България“

УниКредит Булбанк спечели наградата на The Banker „Банка на годината в България“

УниКредит Булбанк спечели наградата на The Banker „Банка на годината в България“

Групата УниКредит е отличена и с наградите „Глобална банка на годината“, „Банка на годината в Западна Европа“ и „Банка на годината в Италия“

УниКредит Булбанк беше обявена за „Банка на годината“ за 2023 г. по време на годишната церемония на международното издание The Banker в Лондон. Групата УниКредит спечели още три признания „Глобална банка на годината“, отличена за първи път в тази категория, както и "Банка на годината в Западна Европа" и "Банка на годината в Италия".

Наградите "Банка на годината" на The Banker са се утвърдили като водещ стандарт в банковата индустрия, като оценяват водещите финансови институции в света въз основа на способността им да постигат възвръщаемост, да печелят стратегически предимства и да обслужват своите пазари.

Списанието The Banker, част от Файненшъл Таймс Груп, предоставя икономическа и финансова информация за световния финансов сектор и е изградило репутация на обективен и задълбочен анализатор от създаването си през 1926 г.

Коментирайки отличното представяне на УниКредит, Джой Макнайт, редактор на The Banker, сподели: "УниКредит е впечатляваща история за обрат, като през цялата оценявана година постигна над 200% увеличение на печалбата, намали разходната си база и отчете най-добрите си резултати за първото тримесечие на 2023 г. Компанията е на път да изпълни своя стратегически план "UniCredit Unlocked" 2022-2024 г., като надхвърля амбициите си до момента. Банката е във втората фаза на своята трансформация, като направи значителни инвестиции в дигиталните технологии и данни. Наред с обновяването на ИТ архитектурата си чрез API и облачна инфраструктура, УниКредит инвестира в дигитализация на процесите, за да подобри преживяването на своите служители. Ангажиментите ѝ в областта на ESG изпреварват останалите, особено в усилията ѝ да засили фокуса си върху социалните въпроси. Знаковите партньорства с Allianz и Azimut илюстрират далновидността на банката в осигуряването на отлични услуги и предложения за клиентите".

През последните две години, след стартирането на стратегическия план UniCredit Unlocked, УниКредит работи неуморно върху културната и индустриалната си трансформация, рационализирайки системите си, увеличавайки възможностите си в областта на дигиталните технологии и данните и внедрявайки принципите на ESG във всичко, което прави, за да се превърне в по-добра и по-силна банка за общностите, които обслужва.

 Андреа Орчел, главен изпълнителен директор на групата и директор за Италия в УниКредит подчерта значението на отличията. "Изключително сме горди с тези постижения, които демонстрират колективната сила на нашите тринадесет банки в Европа и това, че клиентът е в центъра на всичко, което правим. Тези успехи са възможни благодарение на колегите ни, които се обединиха около стратегията и стремежа ни към съвършенство, които развихме в банката. Ние ще продължим да вдигаме летвата в името на нашите клиенти и общности по пътя ни  да бъдем банка за бъдещето на Европа", коментира тя.

„Изключително щастливи и горди сме, че УниКредит Булбанк спечели признанието „Банка на годината“ от The Banker. Тази награда е не само привилегия, но и огромна чест и радост за нас. Благодаря на целия екип на УниКредит Булбанк за отдадеността им да утвърдим нашата банка като водеща институция при внедряването на дигиталните технологии и създаване на устойчиви решения, които да отговарят на нуждите на клиентите ни и да допринасят за общественото развитие“, заяви Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.   

Новото отличие е значително признание за напредъка на продължаващата трансформация на УниКредит Булбанк, като част от групата УниКредит, която през 2023 година получи редица международни признания като „Най-добра банка в България“ за 2023 и „Най-добра дигитална банка“ от Global Finance, „Най-добра банка в България“ и „Най-добра банка за частно банкиране 2023“ в класацията на Euromoney, както и „Най-добра банка за дигитални решения“ и „Най-добра корпоративна банка в България“ в класацията на Euromoney Awards for Excellence.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ