United Group подписа договор за придобиването на "Булсатком"

United Group подписа договор за придобиването на Булсатком

United Group подписа договор за придобиването на "Булсатком"

Водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, United Group, който у нас е собственик на Vivacom България обяви днес подписването на договор за придобиването на Булсатком. Основаната през 2000 г. "Булсатком" е доставчик на платена сателитна телевизия на българския пазар.

Понастоящем компанията обслужва клиенти, включително домакинства и бизнес абонати, чрез своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също така собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа, се казва в официално прессъобщение на компанията

Сделката ще бъде финализира след получаване на всички приложими антитръстови одобрения, уточняват в официално съобщение от United Group.

"Придобиването на "Булсатком" е поредният важен етап от дейността на United Group в България, ключов пазар за нашата стратегия за растеж. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските потребители най-качествените продукти и услуги и ще продължим да инвестираме в инфраструктура, технологии и съдържание", каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

"Ние знаем, че "Булсатком" премина през труден период и бе изправен пред много сериозни предизвикателства в настоящата икономическа среда. Но сме уверени, че тази сделка е чудесна възможност за компанията да се възстанови и да ускори по-нататъшното си развитие. Присъединявайки се към семейството на United Group , клиентите на "Булсатком" ще получат достъп до широк набор от услуги, включително висококачествени и иновативни продукти, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестиция ще подобрим значително и услугите на настоящите клиенти на компанията", коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom България.

United Group стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на "Виваком". Оттогава групата предприе редица стъпки, за да засили своето присъствие на пазара. Базираната в Нидерландия United Group  е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15,5 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,7 милиарда евро.

През август тази година United Group финализира сделка за 1.22 млрд. долара, в която продаде радиокулите си в България, Словения и Хърватия на компанията от Близкия изток TAWAL.

Преди това, в поредица от сделки United Group придоби 7 локални оператора на интернет и телевизия в страната - "Нетуоркс-България", "Онлайн директ", "ТВН дистрибуция България", "Телко инфраструктури" , както и "Телнет", "Телнет секюрити" и "С.Т.В".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ