Virgin Orbit спира работа и изпраща служители в неплатен отпуск

Virgin Orbit  спира работа и изпраща служители в неплатен отпуск

Virgin Orbit спира работа и изпраща служители в неплатен отпуск

Космическата компания на британския милиардер Ричард Брансън Virgin Orbit  информира служителите, че компанията спира работа спряна за една седмица, считано от днес, съобщава CNBC. Почти всички служители на Virgin Orbit бяха изпратени в неплатен отпуск. Компанията обясни това с необходимостта да намери средства, за да продължи дейността си. Пресслужбата на Virgin Orbit потвърди спирането на работата, но не даде подробности.

След като информацията стана публична, акциите на Virgin Orbit паднаха с 33%. След листването на акциите й на фондовата борса през декември 2021 г. цената им е паднала десетократно. В края на третото тримесечие Virgin Orbit имаше $71,2 милиона в брой, завършвайки тримесечието със загуба преди данъци, лихви, обезценка и амортизация (EBITDA) от $42,9 милиона След това компанията получи $55 милиона заем чрез инвестиционния клон на Virgin Group.

През януари Virgin Orbit не успя да направи първото в историята изстрелване на космически спътници от Обединеното кралство - компанията съобщи за възникването на "аномалия" по време на изстрелването на ракетата-носител LauncherOne, която трябваше да изведе в орбита девет спътника. След това акциите на Virgin Orbit паднаха с една трета.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ