За успеха на българската фирма Евромастер: 30 години иновации и инвестиции в бизнеса

За успеха на българската фирма Евромастер: 30 години иновации и инвестиции в бизнеса

За успеха на българската фирма Евромастер: 30 години иновации и инвестиции в бизнеса

Бългaрската компания „Евромастер Импорт Експорт“ отбеляза миналия месец 30-годишен юбилей на пазара с голямо двудневно събитие с конференция и гала вечеря, на която присъстваха над 330 гости - мениджъри и собственици на големи хипермаркети в България за строителни материали и инструменти.

Компанията заема лидерски позиции в България на пазара за майсторски инструменти, като през последните 5 години, екипът се радва на бърз растеж на продажбите с над 50% и достигане на годишен оборот от 65 млн. лв. С поглед към все повече иновации и разрастване на пазара в съседни страни, Евромастер налага през последните 30 години, над 10 марки собствени продукти.

С най-висока разпознаваемост от потребителите са продуктите под брандовете Raider и Topmaster Professional, като само тези 2 бранда реализират над 47 млн. лв. от продажби  за 2021 г.

Как започва всичко?

Компанията е създадена в далечната 1992 г. от четиримата братя Баша. В началото те се насочват към пазара на любителските инструменти и оценяват, че има сериозна липса на съвременни и качествени стоки в сектора на електро - и ръчните инструменти.  Братята Баша залагат на популярния в световен мащаб модел на изнесено производство и вместо да бъдат само представители на конкретни търговски марки, през 2000 г. решават да създадат първата собствена марка: Българската марка майсторски инструменти Raider, а една година по-късно и Topmaster Professional.

Бизнесът се разраства бързо и следва откриване на обширна административна сграда, складова и логистична база в гр. София, а през 2007 г.  откриване и на собствена фирма в Румъния.  „Евромастер Импорт Експорт“ печели и златен медал на Международния панаир в Пловдив.

Следва инвестиция от над 600 000 лв. в нов сервизен център в България, внедряват се стандартите на ISO 9001 за качество и ERP система за 1 млн. лв. в управление на складовете и доставките, а през 2022 идва време за нова логистична база в Румъния.

Новата инвестиция от над 500 000 евро в индустриалния парк Калан, с обща площ от над 5000 кв.м, значително  увеличава капацитета за съхранение на стоки и добро управление на доставките за широката гама от над 5000 продукта на Евромастер.

Така българската компания Евромастер, създадена като семейна и с екип от едва няколко човека през 1992 г., към момента е с над 290 служители, от които над 60 в чужбина. Общият брой обслужени обекти през 2022 г. е 2450, а реализираните доставки към партньорите – над 60 000. Годишният оборот на компанията възлиза на 65 млн. лв

Компанията стартира 2022 г. с редица маркетинг активности, а на двудневното събитие с конференция и гала вечеря по случай 30 години Euromaster, присъстваха над 330 гости – топ мениджъри на магазини и хипермаркети за строителни материали, майсторски инструменти и градинска техника. Част от програмата бяха родни звезди от телевизионния екран и музикалната сцена, спорта.  Голямата изненада за всички гости, бе 3-метровия робот като от фантастичния филм „Трансформърс“, изграден от самите служители с продукти на компанията, което показва техния ентусиазъм и креативен подход и вдъхнови присъстващите.

Фокусът по време на конференцията беше насочен към новите продуктови линии и иновациите, очертаха се посоките за развитие за постигане на успешно лидерство.

Братя Баша са поредният пример за успешно развитие от няколко десетилетия - родени в Ливан, с добри инвестиции тук, в България.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 23 февруари
НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска
От сутринта - залп след залп от взаимни обвинения с пиперливи метафори между Пеевски и Христо Иванов
Турският военен флот поема за 10 г. защитата от пирати и терористи в териториалните води на Сомалия
Intuitive Machines: Частна компания върна САЩ на Луната след 50-годишно прекъсване
Моделът за изкуствен интелект на Google направи бащите-основатели на САЩ цветнокожи
Кризата на кариерната идентичност
Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването на руските сили в Украйна