Zoom връща служителите си обратно в офисите

Zoom връща служителите си обратно в офисите

Zoom връща служителите си обратно в офисите

Компанията за видеоконферентни разговори Zoom, чието име стана синоним на дистанционна работа по време на пандемията, накара служителите си да се върнат в офиса, съобщава BBC.

Според Zoom "структурираният хибриден подход" е най-ефективен, а служителите, живеещи в рамките на 80 км от офис на компанията, трябва да идват поне два пъти седмично в него. Проучванията показват, че работниците все още се придържат към способността да работят от вкъщи до известна степен.

Технологичната компания обявиха, че новата политика за връщане в офиса ще започне да се прилага през август и септември, в зависимост от отделните държави. Все пак Zoom обяви, че ще продължи да "наема най-добрите таланти, независимо от местоположението". В края на януари компанията е имала около 8400 служители, като повече от половината от тях са в САЩ.

Това е поредната голяма компания, която се опитва да ограничи гъвкавата политика за работа. По-рано Amazon и Disney обявиха, че намаляват дните за работа от разстояние.

Проучванията показват, че служителите все още успяват да запазят способността да работят от вкъщи до известна степен. Около 12% от работещите в САЩ, където е централата на Zoom, са работили изцяло отдалечено през юли, докато други 29% са следвали хибридни политики, според проучване на изследователи от Станфордския университет.

От Zoom смятат, че новата политика ще постави компанията в "по-добра позиция да използва собствените си технологии, да продължи да създава иновации и да подкрепя глобалните си клиенти". Само около 1% от служителите на компанията са имали "редовно присъствие в офиса" през септември 2022, докато 75% са работили отдалечено, а останалите са били на хибриден модел за работа, съобщи тогава Wall Street Journal.

Но Zoom е под нарастващ натиск, тъй като разрастването на дистанционната работа подтиква конкуренти, като Microsoft, да обновят своите услуги за видео конферентни връзки. Ръстът на Zoom рязко се забави след пандемията. По-рано тази година компанията обяви, че съкращава 15% от персонала си, а за висшите ръководители ще има големи съкращения на заплатите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ