Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Компютър написа спортна статия

Компютър написа спортна статия

„Уисконсин контролира напълно ситуацията и е на път да победи, след като вече води с 51-10 след третата четвъртина. Уисконсин увеличи своята преднина, когато Ръсел Уилсън подаде на Джейкъб Педерсън, който от своя страна постигна 8-ярдов тъчдаун и резултат от 44-3…“

Вярвате или не, този текст е написан изцяло от компютър за 60 секунди след края на третата четвъртина от футболния мач между Уисконсин и U.N.L.V., пише в. "Ню Йорк Таймс".

Умният код е дело на Narrative Science и показва до каква степен е успял да се развие изкуственият интелект – умението на компютрите да имитират човешката мисъл.

Компютърният софтуер използва най-различна информация, например спортна статистика, доклади за финансовото състояние на дадена компания и т.н., и я превръща в статия. „Помислих си, че е някаква магия – заяви Роджър Лий от Battery Ventures, която инвестира 6 млн. долара в Narrative Science в началото на годината – Сякаш статията е написана от човек.“

Дали подобно откритие би могло да замени хората в техните задължения или просто ще им помага? С други думи – дали един ден ще видим „робо-журналисти“? Narrative Science заяви, че тяхната технология ще се предлага предимно на медии, които се нуждаят от евтин инструмент, с помощта на който да разширят сферите, които отразяват, когато бюджетите им са твърде ограничени.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ