На днешната дата, 13 юли. Рождениците днес

На днешната дата, 13 юли. Рождениците днес

На днешната дата:

  • През 1793 г. ръководителят на Френската революция Жан-Пол Марат е убит във ваната на собствената си баня от френската благородничка Шарлот Корде.
  • През 1837 г. кралица Виктория става първия крал на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, който се настанява в Бъкингамския дворец в Лондон.
  • През 1878 г. е подписан Берлинският договор, който урежда отношенията на Балканите след Руско-турската война (1877-1878). Сърбия, Черна гора и Румъния получават пълна независимост от Османската империя.
  • През 1881 г. съставено е шестото правителство на България, което няма министър-председател.
  • През 1930 г. в Уругвай е открито първото световно първенство по футбол.
  • През 1994 г. на полуфинала на Световното първенство по футбол в САЩ националният отбор по футбол на България загубва от Италия с 1:2.

Рождениците днес:

Христо Илиев – Председател на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор AG Capital, за много хора позната с основната си марка „Адрес". Завършил е ВИНС - Варна със специалност „Маркетинг” има и сертификат като консултант по недвижимо имущество. Той е основател на една от първите агенции за недвижими имоти в България, днес превърнала се в AG Capital – най-голямата холдингова структура в България и региона, фокусирана върху бизнеса с недвижими имоти. Той е учредител и Изпълнителен директор на „Бългериън Ленд Дивелъпмънт”. Член на Кралската асоциация на сертифицираните експерти в недвижимите имоти на Великобритания (Royal Institution of Chartered Surveyors, RICS) и сертифициран международен консултант по недвижими имоти. Член на борда на Българския форум на бизнес лидерите  и член на съвета на директорите и учредител на Асоциацията на фамилния бизнес - България.

 

 

Ана-Мария Тонкова - музикален директор на  „БГ Радио"

 

 

Силвия Въргова – актриса

 

 

Симеон Дянков - министър на финансите

 

 

Цветанка Ризова - журналистка

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ