Култовата случка край реката на Levi's

Днес предлагаме да ви потопим в историята на класическите, най-харесвани и коментирани телевизионни реклами на 20. век. Виртуалната ни галерия от реклами напомня за „случката край реката” на Levi’s.

Дори след като британската агенция Bartle Bogle Hegarty (BBH) създава за модната марка клипа „Пералнята” и така умножава продажбите й няколко пъти, Levi's отново претърпява криза на имиджа. През 90-те години хората започват да възприемат бранда като старомоден и не много престижен, разказва Campaignlive.co.uk.

Компанията упорито и продължително влага големи суми в пиар, но напразно. Докато в първите дни на 1994 г. BBH представя новия си култов рекламен видеоклип със случката край реката.

Клипът е черно-бял и асоциира марката с корените й в Америка през 50-те години на 19. век. Сюжетът му показва семейство от американската протестантска общност на амишите, което спира край тясно заливче на река, за да си направи пикник. За своя изненада двете красиви дъщери, отгледани в изолация, биват приковани от интересна гледка на брега на реката.

Идеята на рекламата е да бъде популяризиран моделът мъжки джинси Levi’s, който се свива след прането и стои плътно по тялото.

Рекламата е смятана за една от най-добрите на всички времена. Тя гради историята на свръхуспешното рекламно партньорство между BBH и Levi’s. Дори саундтракът към нея стига до върховете на международните музикални класации.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ