Приложение за смартфон показва дали сме здрави

Приложение за смартфон показва дали сме здрави

Приложение за смартфон показва дали сме здрави

Ново приложение за смартфони показва дали сте здрави, след снимка на езика. Кадърът е в състояние да ви даде ключова информация за здравословното ви състояние, твърди екип от университета в Мисури, изготвил разработката.

Новото приложение се основава на традиционната китайска медицина отпреди 5000 години. Тя отчита баланса на позитивните и негативните енергии в тялото и използва езика като индикатор за здравето на индивида.

„Нашият софтуер може да послужи като уред за ранна диагностика, комбиниращ достиженията на западната и източната медицина", твърди един от съавторите на апликацията Дун Сюй. При изработването на софтуера били изследвани езиците на 263 пациента с гастрит и тези на контролна група от 48 доброволци в добро здравословно състояние.

Приложението анализира снимките въз основа на цвета и на налепите върху езика, пише БТА. Те пряко отразяват телесната температура и новата разработка безпогрешно разпознавала болните и здравите пациенти. Апликацията ще бъде пусната за изтегляне от потребителите в интернет до една година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ