5 най-смешни динозавъра, за които сигурно не знаете

5 най-смешни динозавъра, за които сигурно не знаете

5 най-смешни динозавъра, за които сигурно не знаете

Признайте си, че повечето от онова, което знаете за динозаврите, е от „Джурасик парк”. Или може би сте внимавали в училище. Какъвто и да е бил пътят ви, е много вероятно да не знаете нищо за тези смехотворни динозаври, почти забравени от историята.

1. Цинтаозавърът


Възрастни хора сме. Да си признаем, че това животно изглежда много тъжно. Какво, да не мислехте, че ще говорим за яркооранжевия му гребен с доста неприлична форма, който се кипри на абсурдната глава? Не, това е незряло, но може би обяснява тъгата в очите му.

2. Линеникусът


Хората се присмиват на тиранозаврите, защото имат малки ръчички, които не стават за бокс. А линеникусът пък е животното, на което тиранозавърът се подиграва, когато му стане много мъчно и обидно. Какво стърчи там? Какви са тези израстъчета? Не е ясно дали това са най-безполезните ръце или най-щръкналите зърна в историята.

3. Уранозавърът


Подобно на Едуард с ръцете-карфици малко по-горе, и този господин изглежда еволюирал за живот, пълен със страдание. Осъден на вечни болки в гърба, уранозавърът не само има твърде къси предни лапи, за да може да стъпи на четири крака, но и напълно безсмислено корабно платно на гърба, което му пречи да се изправи.

И понеже това явно не е било достатъчно, животното е благословено с патешка човка и неподвижни стопаджийски палци, които са изключително удобни за абсолютно нищо. Експертите са съгласни, че уранозавърът вероятно е извършил масово самоубийство преди няколко милиона години, преди метеорът да получи възможност да си свърши работата.

4. Гиганторапторът


Ако някой ви каже, че към вас се носи гигантораптор, едва ли образът, който ще изникне в главата ви, е „най-голямото гумено пиле на света”, но това е положението. Това същество често е израствало до цели осем метра на височина и вероятно е било покрито с пера. Като че ли в по-малък калибър нямаше да е достатъчно смешно!

5. Инцизивозавърът


Като говорим за динозаври, които приличат на кокошки, ето и Инцизиозавъра. Прилича на сгрешен хибрид или модел от най-грозните телесни части на щрауса, велоцираптора и актьора Стив Ъркъл. Поне този пилезавър е бил надарен с остри нокти, за да се защитава от подигравките. Като цяло обаче е бил доста безполезен – не е можел да убива, нито да лети. Предполагаме, че основното му средство за защита е било да изглежда толкова глупаво, че останалите динозаври са го съжалявали и са си гледали по-важната работа.

Джеймс Спединг, Cracked.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ