Заседание на надзора на НЗОК заради исканията на лекарите

Заседание на надзора на НЗОК заради исканията на лекарите

Заседание на надзора на НЗОК заради исканията на лекарите

Днес Надзорният съвет на Здравната касасе събира извънредно, за да обсъди дали може да реализира исканията на лекарите.

На извънредния си събор, който се проведе миналата събота, Българският лекарски съюз реши, че ще подпише Национален рамков договор само ако до 29 декември здравната каса изпълни няколко конкретни стъпки.

Сред тях са увеличаване на цените на клиничните пътеки за инфекциозни болести и за диабет, като завишението е в размер на около 6 млн. лв. Според председателя на съюза д-р Цветан Райчинов обаче вероятността да не бъде подписан договор е много голяма.

Според закона ние трябва да подпишем НРД до последния ден на тази година и няма да търпим повече упреци от хора, които по закон са им вменени задължения, но не ги извършват, но където и да се появят, плюят лекарското съсловие. Няма да го търпим това. Няма болница, която не иска да затвори инфекциозното си отделение. То е крайно нерентабилно, те имат задължения да поддържат празни легла, защото не се знае кога ще избухне епидемия и естествено, че това отделение, за която и да е болница е в тежест, и то сериозна. Затова пискахме увеличение, за да можем все пак тези отделения да имат някаква самоиздръжка, да не са на гърба на другите отделения. И на това, без никакъв мотив, се казва не", заяви Райчинов.

Източник: Дарик

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ