Нов смъртен случай с родилка

Нов смъртен случай с родилка

26-годишна родилка е починала в многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за „Дарик” изпълнителният директор на здравното заведение д-р Трифон Йорданов. Това е втори  смъртен случай на родилка за седмица. В неделя 29-годишна жена почина ден след раждане в столичната клиника „Д-р Щерев”.

Младата майка от Добрич е постъпила по спешност в акушеро-гинекологичното отделение вчера, около 17:30 ч. с оплаквания от маточни контракции и родилни болки.

Дежурният лекар е преценил, че се налага операция, заради състоянието на жената и тъй като е имало данни за страдание на плода. След 40 минути екипът вече е бил в операционна зала, където е извършено секцио. Операцията е преминала без отклонения от нормите и жената е била настанена в стаите за интензивно наблюдение, където има дежурен екип по всяко време на денонощието.

След 23:00 ч. пациентката се оплакала от остра болка в гръдната област и е изпаднала в колапс. Веднага е повикан екип от реанимация, който в рамките на час и половина е направил всичко възможно да възстанови сърдечния ритъм и дихателната дейност на родилката, но за съжаление към 1:11 ч. тя е починала.

За случая още през нощта е била информирана полицията, а рано тази сутрин  Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването. Образувано е досъдебно производство.

По думите на д-р  Трифон Йорданов причините за неприятния изход не могат да се посочат, докато не приключи разследването на случая. Той  подчерта, че всички проверяващи органи ще получат пълно съдействие от страна на болницата.

„Бебето е живо, то е момиченце с тегло над 3 кг. Родено е в нестабилно състояние, но към момента е стабилизирано, полагат се грижи за него и считаме”, че ще се възстанови напълно, обясни д-р Йорданов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ