Оранжев код в 4 области, жълт – в 18

Оранжев код в 4 области, жълт – в 18

Оранжев код в 4 области, жълт – в 18

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви оранжев код за обилни валежи за областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакват се значителни валежи, на места около и над 40 л/кв.м.

Жълт код за обилни валежи е в сила за 9 декември в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен, където се очаква количеството на валежите да достигне 30 л/кв.м.

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 10 области в страната – Видин, Монтана, Враца, София –град, София- област, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Разград.

В областите Добрич, Варна и Бургас е в сила жълт код за силен вятър със скорост 15-20 м/сек.

Минималните температури днес ще бъдат между 0 и 5 градуса, в южните райони - до 7. Максималните температури ще бъдат от 1-2 градуса в северозападните, до 8-10 градуса в югоизточните райони.

В планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд и сняг. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 2 градуса, а на 2000 метра - около минус 3.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7 и 10 градуса.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ