Песен на българче от Ню Йорк за родината разчувства хиляди хора

Песен на българче от Ню Йорк за родината разчувства хиляди хора

Песен на българче от Ню Йорк за родината разчувства хиляди хора

Българче, родено и живяло досега само в Ню Йорк, записа песен за българските емигранти по света. Тя стана хит сред сънародниците ни в интернет в навечерието на националния празник 3 март, съобщава Дарик.

Виктор Велинов е на 8 години. От малък непрекъснато нещо пее, измисля, съчинява... През пролетта на 2014 година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в родината си, екзалтиран и вдъхновен, съчинява своята песен за България, съобщава сайтът „България сега".

Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, поетесата Кристина Велинова.

Заедно с учителя си по музика Александър Чазов записват професионално песента. На Виктор помагат Нели Минчева и Мартина Радославова. С ангелските гласове на двете момичета на заден план, песента придобива по-красив и завършен вид.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, незасегнат от проблемите на българския бит, България е раят на земята! До четиригодишна възраст вярва, че България е на небето - тъй като до нея се стига със самолет... Мечтае един ден, когато порасне, да се върне в България и да живее на село; да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му, иска да направи приют за всички бездомни животни, така че да няма страдащи и убивани.

Чуйте песента на Виктор.

https://vbox7.com/play:94018926e0&start=12

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ