Половин София остава без топла вода

Половин София остава без топла вода

Половин София остава без топла вода

„Топлофикация София” започва мащаби ремонти, което ще остави половината столицата без топла вода през лятото. Планирани са едновременно подмяната на 37 км тръби, както и основни ремонти в ТЕЦ „София-Изток”.

Ремонтните дейности вече стартираха и се очаква да продължат до средата на септември. От действията на „Топлофикация” ще бъдат засегнати 15 районни общини: Подуене, Красно село, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Люлин, Възраждане, Надежда, Илинден, Връбница, Сердика, Овча купел, Изгрев, Младост, Студентски град.

„Рехабилитацията на топлопреносната мрежа ще доведе до спиране на топлата вода в определени участъци на столицата. Сроковете за спиране са с различна дължина, като на някои участъци, където ще се подменят главни магистрални топлопроводи стремежът е най-дългият срок да е около 40 дни. Такава беше и нормата преди три години при предишната рехабилитация на мрежата”, посочиха от  пресцентъра на „Топлофикация София”.

Според данните на „Топлофикация“, ако всяка година дружеството сменя по 37 км от тръбите си, след 22 години ще бъдат подменени всички стари съоръжения. За последните 4 години обаче общинската компания не успява да изпълни изцяло инвестиционните си намерения заради липсата на пари.

Тазгодишната подмяна на тръбите се прави с помощ от Международен фонд „Козлодуй“. Очаква се проектът да приключи до 2017 г., като парното трябва да смени 100 км тръби. До приключването на проекта всяко лято ще има спирания на топлата вода за определени периоди.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ