Ремонтират 70 квартални улици в София това лято

Ремонтират 70 квартални улици в София това лято

Ремонтират 70 квартални улици в София това лято

Мащабни ремонти ще текат и това лято в София като този път строителната техника ще навлезе и във вътрешността на някои квартали. Паралелно с това, в централната част на града ще продължи изграждането на третия лъч от столичното метро, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от "Дарик".

Близо 70 квартални улици ще бъдат ремонтирани през летния сезон, уточни тя.

В момента тече рехабилитация на бул. "Монтевидео" в квартал "Овча купел", който до есента трябва да стане четирилентов. От следващия месец започва и ремонтът на бул. "Владимир Вазов". В началото на юли ще започне и разширението на бул. "Черни връх", който ще стига до Южната дъга, както и реконструкцията на бул. "Витоша" от НДК до Южния парк.

"Този етап е около 600 м, включва и изграждането на тротоарите, подмяната на мрежите и подмяната на осветлението. Вторият етап включва и разширението на бул. "Монтевидео" и целия булевард ще стане четирилентов", поясни тя.

Друга блокада, която ще посрещне столичани в първите дни на лятото е бул. "Владимир Вазов", който ще бъде изцяло обновен, допълни кметът. "Над 5 км и 1,5 км от "Ботевградско шосе". Там има 10 мостови съоръжения, които са в много лошо състояние", заяви Фандъкова.

Отново ще има проблеми в движението по бул. "Черни връх", тъй като от общината планират от юли да започне цялостното му разширение.

"Ще приключим с целия този обект, който започна от Телевизионната кула, след това Семинарията. Ще изведем движението до Южната дъга", увери още кметът.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ