Теленор обявява конкурс за модернизация на училищната среда

Теленор обявява конкурс за модернизация на училищната среда

Теленор обявява конкурс за модернизация на училищната среда

Kонкурс за проекти, насочени към модернизиране на учебната среда в българските училища, стартира Теленор.

Инициативата се казва "Дигитална класна стая" и има за цел да насърчи използването на съвременни технологии и методи, които ще подобрят условията на преподаване и ще повишат ефективността на образователния процес.

Участие в конкурса могат да вземат всички държавни и общински училища в страната. Те могат да подадат свое проектно предложение на електронен адрес: digitalclassroom@telenor.bg до 30.06.2015 г., включително. Наградният фонд на конкурса е 200 000 лв., като избраните предложения ще получат финансиране в размер до 90% от общата стойност на проекта. Максималната сума, която ще бъде предоставена за всеки печеливш проект, е 100 000 лв.

За да бъдат включени в конкурса, предложенията трябва да отговарят на определени изисквания, публикувани на интернет страницата на компанията.
Всяко държавно или общинско училище може да участва само с едно предложение. Сред критериите за успех са подробно описание на идеята, цели, очаквани ползи, бюджет, комуникационен и времеви план за осъществяване на проекта, кратко резюме под формата на презентация.

Предложенията в конкурса "Дигитална класна стая" ще бъдат разглеждани в периода юли-септември от жури, съставено от представители на Теленор, Технически университет – София и "Джуниър Ачийвмънт България". Печелившите проекти ще бъдат официално обявени до 30 ноември 2015 г., като преди това финалистите ще бъдат поканени да представят идеите си пред журито в конкурса.

Инициативата е част от програма на Теленор за подпомагане на българското образование. Сред реализираните до момента проекти е модернизирането на "Центъра за лидери" в 19 СОУ "Елин Пелин" в София, за което в края на 2014 г. Теленор дари 107 000 лв.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ