Физик, алпинист и писател се борят за „Мъж на годината 2014“

Физик, алпинист и писател се борят за „Мъж на годината 2014“

Физик, алпинист и писател се борят за „Мъж на годината 2014“

От днес стартира публичното гласуване за номинираните в конкурса „Мъж на годината 2014", организиран за седма поредна година от Дарик радио. Тримата претенденти за титлата, които тази година събраха най-голям вот от членовете на Академията, съставена от журналисти на Дарик и председателствана от изпълнителния директор на медията Радосвет Радев, са:

Боян Петров - алпинист, който изкачи три осемхилядника за един сезон и стана първият българин, изкачил втория по височина връх в света К2 в Каракорум;

Милен Русков - писател, автор на бестселъра „Възвишение", с който печели Наградата за литература на Европейския съюз за 2014 година;

Теодосий Теодосиев - „златният физик на България", преподавател по физика, създал специализирана школа по приложна математика и физика, която стои в основата на успеха на много млади българи, златни медалисти на международни олимпиади.

Всеки, който желае, може да даде гласа си за своя фаворит за титлата „Мъж на годината 2014" на официалния сайт на конкурса manoftheyear.bg. Гласуването ще продължи до 12 януари 2015 г. включително.

В надпреварата за „Мъж на годината 2014" само с няколко точки разлика от челната тройка остана тенисистът Григор Димитров, който попадна в топ 3 на миналогодишното издание. Висок вот събра столетникът дядо Добри, който е пример за добрина и честност на поколения българи. Сред номинираните се откроиха и отец Иван от Нови хан, Обобщен образ на доброволците, които спасиха човешки животи по време на бедствията в България през тази година, Дениз Игнатов - бащата на талантливите 10-годишни пианисти Хасан и Ибрахим, полк. Николай Николов, Максим Ешкенази, д-р Мирослав Ненков, Александър Морфов, Кубрат Пулев и други. Класацията, която всеки от членовете на Академията е съставил, ще бъде публична на сайта manoftheyear.bg.

19-членната Академия „Мъж на годината", председателствана от изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев, направи своите номинации за най-отличилите се представители на силния пол през изминаващата година. 
Сред членовете на Академията са програмният директор на медията Константин Вълков, програмният координатор Маринела Величкова, отговорният редактор „Информация" Ангел Иванов, Людмил Кърджилов - управител на „Дарик Носталжи", главните редактори на регионалните станции в Пловдив, Варна и Бургас - Лалка Златанова, Наталия Господинова, Красимир Калудов, водещите Венци Димов, Драгомир Симеонов, Йовка Йовчева, Кирил Вълчев, Михаил Дюзев, Ники Кънчев, Николай Александров, Нина Александрова, Райна Йотова и продуцентът на „Гонг" Томислав Русев. Почетен член на Академията е Христо Пеев - създател на конкурса „Мъж на годината". По регламент всеки от тях изготвя своя класация от петима мъже, където подреждането от първо до пето място носи определен брой точки. Тримата, събрали най-голям вот от гласовете на Академията, са номинирани за „Мъж на годината 2014" и за тях ще се гласува на сайта на manoftheyear.bg в продължение на един месец.

През последните години с титлата „Мъж на годината" бяха удостоени:

2013 - боксьорът Кубрат Пулев

2012 - Петър Петров, спасителят-механик от кораба „Коста Конкордия"

2011 - Стефан Стойчев, спасителят от магистрала „Тракия"

Първият „Мъж на годината", който получава като награда уникална сабя, е Христо Стоичков през 1994 г. Оттогава досега всички победители се награждават със сабя, върху което е гравирано името им.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ